L’economia solidària entra als instituts de la mà de Pam a Pam

pam

Setem Catalunya impulsa el projecte ‘Posa la teva xinxeta a Pam a Pam’ a l’institut Consell de Cent, un centre del Poble Sec que rep alumnat del mateix barri i del barris veïns, com ara el Raval. L’objectiu és portar els valors de Pam a Pam a les aules dels instituts i introduir l’economia social i solidària als continguts educatius de secundària, ja que en el currículum educatiu normalitzat no hi té cabuda.

El projecte de Setem té una doble finalitat: d’una banda, promoure una consciència crítica sobre les causes de la injustícia global i alhora les alternatives per a una economia solidària, i de l’altra, fomentar un canvi d’hàbits de consum entre els i les joves. Per complir amb aquesta finalitat, l’organització ha treballat amb l’alumnat de 3r de l’ESO cadascun dels criteris de Pam a Pam mitjançant tallers vivencials i dinàmiques participatives. Així, per exemple, hem debatut a classe sobre l’alimentació ecològica i de proximitat, el comerç just, les desigualtats de gènere, la democràcia a les organitzacions, la gestió de residus o l’estalvi energètic.