L’associació Cúrcuma, acompanyada pel Labcoop, rep el Premi Micaela Chalmeta

curcuma

L’Associació Cúrcuma és una de les sis entitats reconegudes amb el guardó Micaela Chalmeta durant la darrera Diada del Cooperativisme, celebrada el passat 1 de juliol. Aquest guardó vol visibilitzar projectes que posen les persones al centre de l’activitat econòmica.

Per segon any consecutiu, els premis Micaela Chalmeta han reconegut les cooperatives de nova creació compromeses amb la transformació social. Aquest guardó que convoca Coòpolis, l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona, vol posar en valor i impulsar projectes arrelats al territori, que practiquen la intercooperació, garanteixen la democràcia interna, incorporen l’economia feminista i de les cures a la seves pràctiques, i tenen en compte criteris ecològics i de sostenibilitat.

Enguany els premis es van entregar durant la Diada del Cooperativisme celebrada a Can Batlló i van reconèixer també els projectes Cap a Mar, Trama, La Fusteria de Can Batlló,Col·lectivat i La Paleta.

Cúrcuma és un projecte que promou la transformació individual i col·lectiva a partir de processos d’empoderament que afavoreixen la consciència crítica i la llibertat integral, des d’una perspectiva de gènere, feminista i comunitària. És un projecte constituït l’any 2012 i que va madurar dins el bressol del LabCoop, abans d’expandir-se i traslladar-se a Poble Sec.