Fem balanç del 2018, any del cinquè aniversari de Labcoop

bruixola-blau-min

Labcoop ha fet cinc anys. El projecte que va sorgir el 2013 com una cooperativa de segon grau per fomentar l’emprenedoria cooperativa en el marc de l’Economia Social i Solidària ja fa un lustre que dóna suport i acompanya nous projectes. Ara tot just s’enceta el sisè any, però abans fem repàs dels projectes més destacats del curs 2018 on Labcoop ha participat:

Gener: Blog Emprenedoria Crítica
Aquest blog es troba al web del mitjà cooperatiu Crític i és un espai on mostrar testimonis i experiències de projectes d’emprenedoria social cooperativa. S’hi parla de les relacions de poder dins les cooperatives, del feminisme d’aquestes organitzacions, de les contradiccions entre la productivitat i les cures…

Març: La Marina
Les dones del barri barceloní de La Marina que participen en aquest programa reben formació en competències i capacitació, tutories i acompanyament individualitzat per fer créixer interessos pre-emprenedors, vocacions i desitjos que voldrien posar en marxa.

Abril: La Comunificadora
Labcoop ha col·laborat amb aquest programa d’impuls de Barcelona Activa per a projectes d’economia col·laborativa del procomú tecnològic. S’hi ha ofert un itinerari que inclou formació, assessorament especialitzat i espais participats i de col·laboració entre projectes.

Juny: Juntes Emprenem
El projecte consisteix en l’acompanyament de 20 dones en situació de vulnerabilitat (econòmica, social o cultural) amb l’objectiu d’enfortir la seva autonomia econòmica i millorar la seva qualitat de vida, a partir de la creació d’eines personals, col·lectives i emprenedores.

Juliol: Tallers Virtuals
Aquest taller cerca introduir al món cooperatiu, conèixer els elements clau que defineixen les cooperatives, així com l’ecosistema cooperatiu català. A més, un dels pilars és conèixer experiències cooperatives de Catalunya i d’arreu del món que exemplifiquin la diversitat, riquesa i interès de l’opció cooperativa.

Setembre: La Incubadora
És un programa gratuït adreçat a persones i col·lectius que volen potenciar les seves capacitats per activar projectes dins l’emprenedoria social i col·lectiva. Això es fa mitjançant una combinació de sessions grupals i d’acompanyaments individuals que donen l’oportunitat de compartir amb altres projectes la teoria i la pràctica de l’emprenedoria.

Novembre: Cinquè aniversari + Guia Emprendre col·lectivament
En ocasió del nostre cinquè aniversari Labcoop, a banda de celebrar-ho en companyia, vam produir una guia que pretén ajudar a continuar el seu viatge emprenedor a persones que ja coneixen l’emprenedoria social cooperativa.