El 14 de juny… No us perdeu el hackató d’economia feminista

hackato-deconomia-feminista-cooperant-amb-les-idees

Si teniu menys de 35 anys i ganes d’aprofundir els coneixements d’economia solidària en clau feminista, ja us podeu inscriure al laboratori d’idees Hackató. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Fiare Banca Ètica amb la col·laboració de Labcoop que tindrà lloc el proper 14 de juny al Convent de Sant Agustí (Barcelona).

L’edició d’aquest Hackató té la voluntat de posar en contacte projectes de l’economia feminista amb persones joves que vulguin aportar idees i complementar la seva formació. A banda de ser un lloc on reflexionar coralment sobre l’economia solidària, l’esdeveniment pretén ser un espai de treball col·laboratiu.

Mitjançant tallers participatius, les persones participants podran aportar coneixements, posar en pràctica habilitats i adquirir-ne de noves. Es tracta de cercar un guany col·lectiu, basat en la cooperació i la contribució de persones multidisciplinàries amb diferents visions, però amb un objectiu comú: buscar solucions a reptes vinculats a la consolidació de projectes d’economia solidària que s’estan obrint camí.

Un jurat de persones expertes de Fiare Banca Etica –que enguany celebra el 20è aniversari– s’encarregarà d’avaluar totes les propostes sorgides dels tallers tenint en compte indicadors de sostenibilitat i els principis de l’economia feminista. El projecte més ben valorat serà premiat econòmicament, podrà accedir a l’acompanyament de LabCoop i disposarà d’un espai de treball durant 4 mesos. També es farà difusió de totes les iniciatives pels canals digitals i socials de Fiare Banca Ètica.

A l’hora de fer la inscripció, les persones interessades hauran d’escollir entre sis projectes. L’associació Enruta’t promourà la creació d’una escola virtual de formació feminista, Femmefleur treballarà les noves línies de producte i l’Observatori iQ nous formats audiovisuals. A més, La Clara Comunicació ofereix la possibilitat de desenvolupar productes o serveis relacionats amb les economies feministes, mentre que la cooperativa Voltes fomenta projectes d’arquitectura i urbanisme en clau de sostenibilitat i participació. Finalment, per a Matriu, l’objectiu en el marc del Hackató és elaborar un pla de comercialització de l’entitat i un catàleg amb perspectiva feminista.