Acollim.coop, l’estratègia integral del cooperativisme per a l’acollida dels joves migrants no acompanyats

acollim.coop1

El 30 d’octubre de 10 a 13 h es farà la primera trobada cooperativa  Acollim.coop a les Cotxeres de Sants de Barcelona, on estan convidades totes les cooperatives interessades a conèixer l’estratègia i a participar en el pla de treball. Es tracta d’una proposta gestada des del cooperativisme per canalitzar la integració social i laboral dels joves migrants no acompanyats que arriben a Catalunya.

Acollim.coop va més enllà d’atendre l’emergència de l’arribada de menors migrants no acompanyats. Vol oferir una resposta integral a llarg termini, molt pensada pels joves majors d’edat que incorpori tots els àmbits necessaris per fer una acollida de qualitat tot garantint-ne la cohesió social i els drets de ciutadania.

L’estratègia recull propostes a l’entorn de set eixos —habitatge, orientació i formació al projecte de vida, treball i inserció laboral, assistència jurídica i legal, cohesió i circulació social, acompanyament terapèutic i articulació de l’estratègia— i un dels reptes que es planteja és garantir als joves un procés d’acolliment més personalitzat i adaptat a les seves necessitats i interessos.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, ha comptat des del primer moment amb la implicació de set cooperatives que compten amb una llarga trajectòria en la gestió de centres i pisos per a infants i joves i amb nombrosos recursos de caràcter socioeducatiu i ara es fa una crida a altres cooperatives interessades d’altres sectors i àmbits del cooperativisme.

Té molt sentit que aquesta iniciativa estigui liderada pel cooperativisme i l’Economia Social i Solidària: l’un i l’altre comparteixen uns valors socials —com ara la promoció de relacions d’intercooperació o l’interès i el treball per la comunitat— que els situen com a agents actius a l’hora d’articular respostes a aquest gran repte social.

Inscriu-te i vine a la trobada cooperativa d’Acollim.coop