Neix Ca l’Abril, una cooperativa de cures amb gust a primavera

IMG-20191119-WA0011

Els projectes Laboratori de Labcoop sempre ens donen alegries, i més encara quan es tracta d’una iniciativa tan bonica com Ca l’Abril, una cooperativa de cures que vol dignificar el sector i posar de manifest que totes les etapes de la vida tenen part de primavera. Es tracta d’un projecte de Barcelona Activa i el Pla de Barris i que s’ha gestat a partir d’ En prenem Cura, un programa a mida en emprenedoria social i col·lectiva en l’àmbit de l’economia de les cures. Després de diverses sessions d’acompanyament en àmbits com l’anàlisi de l’entorn, la logística, la comunicació, els aspectes legals i la dimensió relacional, entre altres, un grup de 12 persones es va animar a tirar endavant una cooperativa de cures molt particular.

Les cures al centre de la vida

Les participants en aquest projecte d’emprenedoria col·lectiva tenen moltes coses en comú, però la més important és “una vocació clara de garantir el benestar i la qualitat de vida de les persones que confien en nosaltres”, expliquen des de la cooperativa. El seu principal objectiu és el de “potenciar la independència i la dignitat de les persones amb necessitats de cures, tot adaptant la seva manera de treballar a cada situació particular”, diu la Wendy, una de les impulsores del projecte.

La il·lusió i la professionalitat són els grans motors d’aquesta cooperativa, que s’emmarca en l’economia social i solidària (ESS) i arrela sobre valors com l’horitzontalitat, el suport mutu i la igualtat entre les cuidadores. Entre els serveis que ofereixen, destaquen la companyia, la mobilització dintre de la llar, l’acompanyament en la diversitat funcional i serveis de neteja i manteniment de la llar. Podeu trobar tots els serveis a la seva web.

Ca l’Abril és un dels projectes Laboratori de Labcoop i actualment també acompanyem altres iniciatives a través dels programes Dones amb Talent (a Montornès del Vallés) o La Marina Dona empenta (al barri de la Marina del Prat Vermell). Des de la cooperativa Ca l’Abril expliquen que “l’acompanyament ha estat de moltíssima utilitat per al nostre projecte” i ara esperen poder arribar a moltes persones amb necessitat de cures, sempre des de l’optimisme i l’acompanyament respectuós.