Torna el programa Cooperativa de Joves per promoure l’emprenedoria col•lectiva entre el jovent

ohmycoop-xxss-1

És una iniciativa de Barcelona Activa, amb la col·laboració de Labcoop i l’Escola Lliure El Sol, i tindrà lloc a Nou Barris

Del febrer al juny de 2020 tindrà lloc la segona edició del programa Cooperativa de Joves, impulsat per Barcelona Activa i executat per l’Escola Lliure El Sol i Labcoop. Es tracta d’un programa inspirat en les cooperatives juvenils de serveis del Quebec que, des de fa més de 30 anys, acompanyen grups de joves a posar en marxa cooperatives de forma autogestionada.

L’objectiu d’aquest projecte divulgatiu és que un grup de joves d’entre 16 i 24 anys puguin crear i desenvolupar una cooperativa en format de simulació, amb l’acompanyament de professionals de diversos àmbits relacionats amb el cooperativisme. Les persones participants experimentaran un procés vivencial que s’emmarca en el món de l’economia social i solidària i arrela sobre valors com l’horitzontalitat i la democràcia en la presa de decisions.

L’any passat es va desenvolupar amb èxit el primer programa pilot de Cooperatives de Joves, en el qual un grup de nois i noies van desenvolupar la cooperativa fictícia Recooperem, orientada a sensibilitzar i conscienciar el jovent sobre la reducció de la petjada ecològica. Enguany es repeteix el format i un equip de facilitadores de Labcoop acompanyarà els i les joves en les dues fases del projecte. La primera, serà una fase formativa que els permetrà explorar els conceptes tècnics i organitzatius del cooperativisme pel que fa a la gestió, el màrqueting, el finançament i els aspectes jurídics, entre d’altres. Tot aquest coneixement el podran posar en pràctica a la segona fase del projecte, en què crearan de manera conjunta una cooperativa fictícia.En aquesta nova edició, el projecte es desenvoluparà a Nou Barris i, per participar-hi, no cal experiència prèvia ni que els i les joves tinguin un projecte pensat: “Es tracta de conèixer i fer créixer les pròpies capacitats dins d’una dinàmica de creació des de zero inspirada pels valors cooperatius”, diuen les impulsores del projecte. Les participants signaran un conveni de voluntariat amb i rebran una retribució en concepte de dietes i transport. El programa, a més, els permetrà viure de primera mà una experiència formativa que pot contribuir a obrir el ventall de possibilitats davant el seu futur laboral.

Si us interessa, no us perdeu la primera sessió informativa, que tindrà lloc dijous 16 de gener a les 18.30 h a l’Espai Jove La Fontana