A Labcoop els projectes no s’aturen!

Cooperativa de Joves

Des del moment en què ens vam constituir com a cooperativa de segon grau, ara fa sis anys, la nostra missió ha estat la d’impulsar projectes d’emprenedoria social cooperativa; aquells que neixen per transformar la realitat social, econòmica, política, cultural i ambiental. Amb la crisi sanitària i econòmica desencadenada arran de la Covid-19, creiem que és més important que mai que seguim donant suport i ales a aquests projectes que ofereixen solucions i alternatives, tan necessàries en els temps que vivim.

És per això que, malgrat el vent no bufa de cara, hem decidit seguir endavant, aplicant, això sí, algunes mesures de contingència com la reducció de la jornada de tot l’equip tècnic de Labcoop al 50% i la reducció de despeses estructurals. En aquest sentit, volem expresar el nostre agraïment pel suport rebut per part de La Fede i Coopdemà.

Quatre programes. Més de 150 participants

Seguim treballant, ara de forma virtual, amb quatre programes d’emprenedoria. D’una banda, la Incubadora d’ESS de Labcoop, un programa gratuït adreçat a projectes d’emprenedoria social i col·lectiva, acull actualment 5 projectes, que tot just han acabat les sessions formatives i, a partir del 20 d’abril, començaran les sessions d’acompanyament. També seguim en marxa amb la quarta edició de La Comunificadora de Barcelona Activa, un programa d’impuls de projectes d’economia col·laborativa procomú que compta, en aquesta edició, amb 8 projectes diferents i 11 persones inscrites.

Un altre dels programes que mantenim i que està fent importants progressos és la Cooperativa de Joves, una iniciativa de Barcelona Activa, amb la col·laboració de Labcoop i l’Escola Lliure El Sol, que acompanya un grup de joves en la creació d’una cooperativa fictícia. En aquesta segona edició, 8 joves ja estan perfilant un projecte que vol fer de pont entre les persones joves i les cooperatives d’economia social i solidària. Ben aviat us en donarem més detalls.

Per últim, no podem deixar d’esmentar la cinquena edició dels Tallers virtuals de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives, impulsat en el marc del Programa d’Economia Social i amb formacions per part de Labcoop, que enguany han batut un rècord d’inscripcions amb 139 persones.

Els Tallers Virtuals també ofereixen càpsules de vídeo
Tallers Virtuals

 

La solidaritat és la resposta

Aquests dies també estem tenint temps de reflexionar i de decidir quin rumb volem que prengui el nostre projecte i la nostra societat. Per això hem decidit adherir-nos al manifest contra la violència masclista, impulsat per diverses entitats feministes, i que vol reivindicar mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència, també durant la crisi de la Covid-19. D’altra banda, com a membres del Grup Ecos, hem contribuït en el desenvolupament i suport de la campanya Economia per la vida, que ha posat en marxa el #FonsCooperatiuESS per donar suport a 26 iniciatives de l’ESS que aporten solucions directes en el moment actual, ja sigui cosint  mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar, entre altres.

També hem decidit adherir-nos al Pla de Xoc Social, al “Manifest per l’horta d’autoconsum en temps de confinament” i a la campanya #RegularizacionYa per la regulació permanent i sense condicions de totes les persones migrants i refugiades davant l’emergència sanitària.

Des de Labcoop hem obert un canal de consultes, dubtes i incerteses per a tothom qui necessiti suport en matèria d’emprenedoria social. Podeu escriure’ns a info@labcoop.coop i us ajudarem!