Activem les CurESS. Quins són els reptes del sector d’atenció a les persones?

BANNER_WE_CURES_690X251

Una de les especialitats de Labcoop és acompanyar i ajudar a donar forma a projectes que s’emmarquen en el sector de les cures. Ho hem fet a través de diversos programes, com En prenem cura, que va donar com a resultat la creació de la cooperativa Ca l’Abril.  Ara ens tornem a activar per organitzar les Jornades virtuals Activem les curESS, un projecte liderat per Barcelona Activa. Les jornades se celebraran els dies 9 i 18 de desembre, de 9.30h a 12h amb l’objectiu de reflexionar sobre els reptes i les necessitats que tenen les organitzacions que treballen en el sector de les cures arran de la crisi de la Covid19.

Les jornades, que tindran lloc en format online, volen reunir les iniciatives socioempresarials que es dediquen a les cures i l’atenció a les persones de la ciutat de Barcelona per debatre, conjuntament, com enfortir i fer més sostenibles els projectes que treballen en el sector, tant amb el suport de l’administració com mitjançant la intercooperació. Les ponències i espais de diàleg programats durant els dos dies de jornades volen servir també per generar un espai de trobada entre professionals.

Els valors de l’economia social i solidària

A la cita hi estan convidades totes aquelles iniciatives que presten serveis directes d’atenció a les necessitats personals, físiques i emocionals de diferents col·lectius i treballen des dels valors de l’economia social i solidària. Això es concreta, entre altres coses, en pràctiques que afavoreixen l’autonomia i el respecte envers les persones ateses i en la garantia de les condicions laborals de les persones treballadores. Aquesta activitat forma part del Programa per a organitzacions de cures, que impulsa per Barcelona Activa des de l’any 2018, i s’emmarca en la  Mesurade Govern per una Democratització de la Cura 2017-2020 i en el marc de l’Estratègia de l’ESS BCN 2030.