Arriben les Jornades Professionals d’intercooperació en economia social i solidària

Jornades professionals ESS

En el marc de Terrassa Cooperativa, Labcoop organitzem unes jornades intensives que serviran per oferir formació i recursos per afrontar els reptes actuals. Les jornades tindran lloc el 26 i 27 de novembre i es tractaran aspectes com el finançament o la comunicació, grans baules per aconseguir la sostenibilitat de l’activitat d’empreses i entitats.

Enguany, l’edició de Terrassa Cooperativa serà virtual i adreçada a totes aquelles persones que formen part d’organitzacions o entitats de l’economia social i solidaria i vulguin ampliar coneixements o generar una xarxa d’intercanvi amb altres persones.

Les jornades començaran el dijous 26 de novembre a les 9h amb la Conferència Inaugural a càrrec de Jordi García Jané, de Labcoop, que porta per títol ‘L’Economia Social i Solidària, en temps de crisi i pandèmia’. A les 11h del mateix dijous, tindrà lloc l’activitat ‘La Comunicació com a eina per construir mercat social’, en què es compartirà  la metodologia de treball emprada en el procés de co-creació per a la generació dels materials comunicatius a través de l’experiència de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

A les 12.30h serà el torn de l’activitat ‘Descobreix eines per gestionar el teu projecte amb software lliure’, on es realitzarà un recorregut pràctic per diverses eines digitals enfocades a la millora de la gestió telemàtica d’entitats i pimes en la seva comunicació externa, formació i gestió interna, basades en tecnologies obertes, lliures i èticament responsables.

Intercooperació per trobar estratègies i aliances

El dijous 26 a les 16h se celebrarà la ‘Jornada d’Intercooperació de professionals ESS: Compartint inquietuds, compartint estratègies’, un espai de conversa amb quatre cooperatives amb llarga trajectòria per descobrir com han superat crisis i com es mantenen actives. Les convidades seran Carles Barba, responsable de finances de Som Energia, Maravillas Rojo, Presidenta d’Abacus, Ander Etxeberria, responsable de difusió de la Corporació Mondragón i Dolor Llonch de Can Calopa- L’Olivera. Durant la trobada podreu fer preguntes i compartir preocupacions amb aquestes persones.

Divendres 27 de novembre, les jornades continuaran amb ‘Connexions ProvablESS’, un espai de trobada amb cooperatives i entitats de la ciutat de Terrassa per oferir serveis, proposar oportunitats, identificar recursos a mancomunar i demandar la cobertura de necessitats.

 Finances alternatives

A les jornades professionals no hi faltaran activitats dedicades a donar a conèixer alternatives al finançament de l’economia social i solidària i reflexionar sobre la cooperació financera en temps de crisi. La primera tindrà lloc divendres 27 a les 10.45h i serà una taula rodona sota el títol ‘Finançament per a l’emprenedoria social i solidària en temps de pandèmia’. A les 12h, en l’activitat ‘El Pla econòmic financer, una eina per prendre decisions’, s’explicaran les eines per analitzar si un nou negoci o projecte empresarial és viable econòmica i financerament.

Per últim, també us podeu inscriure a l’activitat ‘Financeu el vostre projecte a través de Crowdfunding’, en la qual es donarà a conèixer com el crowdfunding pot ajudar a validar i finançar idees, productes i serveis en l’àmbit cooperatiu i de l’emprenedoria social.

Si voleu apuntar-vos-hi o consultar el programa complet, feu-ho a través d’aquest enllaç!