Ja us podeu apuntar a l’Escola d’Activisme Econòmic!

eaecon-ban

Un programa gratuït per transformar les relacions econòmiques i fer-les justes, lliures i equitatives

L’Escola de Activisme Econòmic és un espai de col·laboració, creativitat i acció que busca formar a la joventut en economia social i solidària a través de la metodologia learning by doing (aprendre fent). Aquesta iniciativa està adreçada a totes les persones joves que vulguin contribuir a la transformació del model de producció i consum de béns i serveis, és a dir, transformar les relacions econòmiques perquè aquestes siguin més justes, lliures i equitatives.

Davant els grans reptes del nostre temps (crisi ecològica, desigualtat de gènere, injustícies socials, etc.), l’Escola sorgeix l’any 2019 a Madrid de la mà de Ecooo, amb l’objectiu de desenvolupar un model d’educació econòmica basat en els principis de l’economia social i solidària. I en què consisteix aquest model? Doncs es tracta de posar al centre de la producció i consum de béns i serveis els drets humans, el benestar animal, el bé comú de la societat, la sostenibilitat del planeta i la democràcia interna de les organitzacions.

Després de l’experiència a Madrid, on més de 80 persones van fer les sessions de formació inicial i més de 40 van realitzar activisme en entitats empresarials sense ànim de lucre, l’Escola posa en marxa la seva primera edició a Barcelona, i ho fa, de la mà de Labcoop, a partir de febrer de 2021. L’Escola compta amb la participació de FETS, Fiare Banca Ètica, Pam a Pam, Opcions, Nexes i Som Connexió. I també amb el patrocini del Col·lectiu Ronda, Caes, La Fundació Roca Galès i Fiare.

El programa

Ancorat en unes sòlides bases teòriques, el programa posseeix un caràcter essencialment pràctic, servint-se de la metodologia “aprendre fent”. D’aquesta manera, les persones que cursen el programa de l’Escola, adquireixen coneixements mentre realitzen activisme en alguna de les organitzacions empresarials sense ànim de lucre que formen part d’ella.

El 6 i 7 de feberer, l’Escola ofereix un cap de setmana formatiu de 12 hores en què les participants aprendran sobre economia social i solidàriaconsum conscientactivisme, a més de conèixer les entitats on podran participar activament fent activisme econòmic.

El curs us permetrà:

  • Conèixer una introducció sobre el marc teòric i pràctic en el qual es desenvolupa l’economia social i solidària, l’activisme i el consum conscient.
  • Familiaritzar-vos amb les diferents organitzacions i dinàmiques de funcionament de l’economia social i solidària. Podreu fer activisme en una de les entitats participants durant un mínim de tres mesos. Aquest activisme està protegit per una assegurança de voluntariat, tan de responsabilitat civil com d’accidents.
  • Adquirir habilitats concretes per desenvolupar l’activisme de la forma més efectiva possible.

El curs es completa amb tres sessions de formació complementària (fins a 12 hores) sobre comunicació creativa i de guerrilla; eines per afavorir dinàmiques i acords grupals i microfinançament de projectes.

El programa de formació de l’Escola és gratuït. Les persones interessades poden realitzar la formació del cap de setmana  sense compromís de continuar amb el programa. Si finalitzeu tant el cap de setmana formatiu com tot el programa de l’Escola d’Activisme Econòmic, rebreu certificat de participació corresponent.

Si voleu participar en projectes, conèixer iniciatives i posar en pràctica els vostres coneixements per tal de millorar les relacions econòmiques, uniu-vos. Us estem esperant!

Per a consultes, contacteu amb andres@labcoop.coop. Apunta’t aquí