Comencem una nova edició de Dones amb Talent a Montornès

DONES AMB TALENT

A Labcoop ens agrada donar forma i participar en projectes que posen la mirada en les dones, i especialment en aquells que neixen per donar resposta i atendre les dones en situacions de vulnerabilitat i desigualtat interseccional. Un dels programes amb què treballem des de 2019, i que ara comença la seva tercera edició, és Dones amb Talent; una formació de l’Ajuntament de Montornès en què Labcoop participem duent a terme diverses sessions per empoderar un grup de dones del municipi que voldrien posar en marxa idees pròpies, però que encara es troben en una fase molt embrionària o bé encara no tenen concretada la seva idea.

La formació i acompanyament que oferim, dona cabuda a interessos pre-emprenedors, fent especial èmfasi en la dimensió col·lectiva de les propostes, de manera que dones que individualment s’estan plantejant tirar endavant una idea pròpia, introdueixin la variable col·lectiva i cooperativa en el seu imaginari, ja sigui per desenvolupar un projecte col·lectiu o per desenvolupar un projecte individual establint relacions i col·laboracions amb altres agents.

La proposta metodològica amb què treballem parteix de la nostra experiència prèvia en el programa formatiu Juntes emprenem. Es tracta d’una metodologia pròpia que té per objectiu atendre les necessitats específiques de dones en situació de vulnerabilitat, així com les seves idees i pre-projectes emprenedors.

Una de les dinàmiques utilitzades a la sessió en comunicació
Una de les dinàmiques utilitzades a la sessió en comunicació

Amb Dones amb Talent, acompanyem i facilitem entorns d’aprenentatge a les participants al llarg de sis mesos, per enfortir la seva autonomia econòmica i millorar la seva qualitat de vida a partir de la creació d’eines personals, col·lectives i de l’emprenedoria social. A més, el programa vol connectar els projectes embrionaris amb altres projectes o xarxes madurs possibilitant la intercooperació i la generació d’aliances que augmentin la resiliència.

Una de les nostres prioritats a l’hora de treballar amb aquest projecte o similars, és incloure la perspectiva de gènere i l’economia de les cures, a través de models i actituds flexibles, inclusius, cooperatius i empàtics que trenquen els estereotips hegemònics. També impliquem a altres agents locals, vinculats a l’emprenedoria i l’apoderament femení, per tal que col·laborin i promoguin el programa enfortint una comunitat local amb objectius comuns i compartits.

Aquest mes de març comença la tercera edició i ho fem amb les mateixes ganes i il·lusió que el primer dia. Les participants faran 150 hores d’acompanyament i formació en habilitats socials, en competències transversals, en dinàmiques d’ajuda mútua, en autoocupació individual i col·lectiva, en cooperativisme i associacionisme i en comunicació, a través de diverses sessions dinamitzades per les sòcies de Labcoop i l’equip tècnic.