Inscripcions obertes per a la 6ª edició dels Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives

gif_tallersvirtuals_2021_2

T’agradaria saber com es crea una cooperativa? Vols conèixer recursos per al desenvolupament d’empreses en el marc de l’economia social i solidària? Si tens interès a aprendre amb una metodologia aplicada i amb exemples reals, recorda que ja pots apuntar-te als Tallers virtuals de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives, una proposta didàctica subvencionada pel Programa d’Economia Social i amb formacions per part de docents de Labcoop.

El pròxim 6 d’abril arrenca la sisena edició d’un programa que té per objectius posar en valor les oportunitats i potencialitats de les cooperatives i de les entitats d’ESS; facilitar eines concretes per a la posada en marxa, el creixement i la gestió d’una cooperativa i presentar elements claus per a la viabilitat i sostenibilitat dels projectes. 

Els tallers són virtuals i estan adreçats a un ventall molt ampli de col·lectius: personal tècnic de l’ESS, persones que assessoren en la creació de cooperatives, persones emprenedores, professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius, sòcies de cooperatives que tinguin interès en aprofundir en la seva formació i persones amb funcions de direcció i gestió d’empreses que valorin l’opció de transformar-la en una cooperativa, entre d’altres.

A la darrera edició, més d’un centenar de persones van participar en aquesta formació, que enguany ofereix 11 unitats que es poden cursar de manera independent o agrupades en itineraris. El curs està format per classes virtuals teòriques, tutories en directe i l’estudi de casos pràctics, com els de les cooperatives Filigrana Produccions 360 (de treball associat), l’Escola Lliure el Sol (cooperativa de serveis) i Som Connexió (cooperativa de consumidors i usuaris). 

Els tallers compten amb materials descarregables i vídeos i aborden temàtiques com:

  • Situació, principis i valors de la pràctica cooperativista
  • La cooperativa de treball, serveis o consum
  • Els aspectes clau de la posada en marxa d’una cooperativa
  • L’estudi de casos reals
  • La reflexió estratègica
  • El coneixement obert i el cooperativisme de plataforma
  • El consum responsable i la transició ecosocial
  • El treball i la gestió d’equips
  • La intercooperació

Pots realitzar només alguns dels 11 mòduls o acollir-te a un dels tres itineraris propostats: De Creació (40h), de Desenvolupament (22h) o Complet (58h).

Si vols descobrir un model empresarial viable i transformador que es basa en la cooperació, la col·laboració i els fins socials, ja pots inscriure’t de forma gratuïta als Tallers Virtuals a través d’aquest formulari.