DadESS pel consum responsable i la inclusió social

DadESS

Labcoop, juntament amb la cooperativa Col·lectivaT, us presentem el projecte d’intercooperació DADESS, un directori on trobar dades i algoritmes pel consum responsable i la inclusió social que inclou el desenvolupament d’una eina d’autodiagnosi d’intel·ligència empresarial adreçada principalment a cooperatives.

La intel·ligència empresarial (IE) és un concepte que fa referència a l’ús de dades d’una empresa o entitat per facilitar la presa de decisions. Serveix per entendre el funcionament actual de l’entitat i per intentar predir els esdeveniments futurs. Per aconseguir-ho, la intel·ligència empresarial aprofita el coneixement profund del sector d’activitat; els càlculs estadístics; les tecnologies d’intel·ligència artificial; les infraestructures digitals de producció i co-producció; i la gestió d’activitat pròpia.

Durant la darrera dècada, el mercat tradicional aprofita els mètodes d’intel·ligència empresarial i les aplicacions d’intel·ligència artificial per incrementar el consum i prioritzar el benefici, explotant un gran volum de dades dels consumidors amb unes pràctiques de privadesa problemàtiques. Com a mercat social ens veiem amb el repte d’aprofitar les innovacions tecnològiques per impulsar una economia circular i crear activitats innovadores que prioritzen la justícia social i ambiental. Per això, la intel·ligència empresarial que es treballa des de DADESS aborda a aquestes necessitats mitjançant el coneixement obert, i les pràctiques digitals justes, que respecten a la privadesa dels actors del mercat social.

Cada vegada que enviem un correu elèctric, rebem una factura digital o omplim un full de càlcul estem generant dades. Per entendre quina mena de dades estem generant  i quines necessitats podem abordar amb aquestes, des de DADESS hem creat una eina d’auto-diagnosi que ens permet descobrir quines necessitats tenim en la vostra activitat i quines metodologies d’IE poden solucionar els punts febles de la nostra organització.

Si voleu conèixer més detalls sobre aquesta eina, podeu fer-ho a la presentació del projecte que tindrà lloc el divendres 28 de maig de 10 a 11.30h de forma semipresencial: a la sala polivalent del local del Grup ECOS i en aquest enllaç. Cal confirmar la vostra presència enviant un correu a jordi@calidoscoop.coop.