Cap a un turisme conscient, sostenible i inclusiu

general4-turismess

La sòcia de Labcoop, Calidoscoop, posa en marxa un esdeveniment per generar una reflexió conjunta sobre el model de turisme que volem a Barcelona; una ciutat que, en menys d’un segle, ha passat de ser industrial a ser una ciutat de serveis, amb un fort pes del turisme.

Les Hackatons de TurismESS es proposen repensar aquest model, de manera que es reforcin els aspectes positius que genera l’activitat turística a la ciutat des de l’economia social i solidària i el consum conscient. L’esdeveniment està dirigit a persones emprenedores que vulguin impulsar iniciatives de turisme sostenible i responsable; a projectes turístics ja existents que vulguin desplegar noves línies d’activitat vinculades al turisme sostenible i responsable i a la ciutadania activa que hi estigui interessada. L’objectiu és generar idees que ajudin a fomentar un turisme conscient, sostenible, responsable i inclusiu.

Però què significa participar a una hackató? És una dinàmica on les persones participants competeixen per trobar la millor solució per al repte que se’ls proposa. Així, les sessions  tindran un format fresc i dinàmic, amb un punt de joc i de competició, enfocat a obtenir i recollir idees que es puguin desenvolupar com a activitat socioempresarial després de la trobada.

Concretament, els reptes que es proposaran són independents entre si i són els següents:

  • Aparèixer al radar. Iniciatives que contribueixin a fer visible l’oferta turística sostenible existent.
  • Canvi de xipIniciatives que contribueixin a transformar l’oferta turística existent restant precarietat al sector i caminant cap a una bona ètica professional, tot ajudant la persona consumidora a posar en valor els aspectes ètics de l’oferta turística com la comunitat, el treball, el medi ambient o la governança.
  • Contrapès al lobby. Iniciatives que contribueixin a analitzar models turístics sostenibles, que dotin de contingut conscient l’oferta turística, que construeixin la marca d’una ciutat més sostenible i que ajudin a promoure polítiques per un turisme més inclusiu i sostenible.

Les Hackatons, que compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, es realitzaran en tres sessions independents el dissabte 29 de maig, el divendres 4 de juny i el dijous 10 de juny de 2021 en format virtual, de 10 h a 17:30 h. La inscripció, subvencionada i sense cost per a la persona participant, ja es pot formalitzar en aquest enllaç.