Labcoop i les seves sòcies a la FESC 2021

postfira

Ja és aquí una de les edicions més esperades de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, la FESC 2021, que enguany celebra 10 anys i té com a lema tota una declaració d’intencions: “Desfés-te del capitalisme. De festa amb l’economia solidària”. Amb més d’una trentena d’activitats i més d’un centenar d’expositores, aquesta trobada servirà per posar sobre la taula un cop més que les persones i entitats que formem part de l’ESS defensem que és possible fer una economia per la vida, una economia que resolgui les necessitats socials posant les persones i el planeta en el centre.

Labcoop hi serem presents una vegada més, en aquesta ocasió en format virtual, i podreu trobar-nos a la FESC en línia, juntament amb altres entitats que ofereixen serveis d’assessorament.

Què hi trobareu en el nostre espai?

LabCoop som una comunitat que acull, incuba i impulsa iniciatives d’emprenedoria social cooperativa, és a dir, aquelles que, a través d’una activitat econòmica, persegueixen transformar l’economia, la societat, la cultura; cooperativitzar l’activitat i multiplicar el seu model.

Ens agrada posar èmfasi en la dimensió cooperativa de l’emprenedoria i també impulsem iniciatives d’innovació social, que són aquelles que desenvolupen activitats transformadores de la realitat social, econòmica, política, cultural o ambiental, malgrat no estiguin necessàriament vinculades a una iniciativa emprenedora.

Oferim serveis per a institucions i territoris, per a empreses cooperatives i grups i també per a persones i projectes emprenedors. Entre les activitats que desenvolupem, destaquen l’acompanyament en la gestació i arrencada i els primers anys de vida dels projectes, la formació especialitzada, els plans locals en ESS, l’orientació sobre les claus de funcionament dels espais de co-treball de l’ESS i les estratègies d’intercooperació. Si voleu llegir un resum dels nostres serveis i la nostra essència, ho podeu fer aquí.

Les sòcies a la FESC

Enguany, la sòcia de Labcoop Calidoscoop també se suma al format virtual. Tindran presència com a expositores i també podeu consultar aquest vídeo per conèixer de prop el seu catàleg de serveis actualitzat. Etcèteres hi participen organitzant, des de la comissió d’intercooperació de la XES, la jornada interna d’intercooperació que se celebra cada any i també han acompanyat a la Xarxa de Dones Cosidores, les quals tindran una parada a la fira. En el cas de L’Apòstrof, que aquest 2021 celebra 25 anys, estaran presents a la FESC en format presencial i a la seva paradeta hi trobareu un petit museu amb alguns dels objectes que expliquen la seva trajectòria com a cooperativa de comunicació, així com un decàleg de transició ecosocial amb propostes davant l’emergència climàtica.

Que passeu una bona FESC i que comenci la festa!