L’Apòstrof i la comunitat en transició

hem_dactuar_ja_fanzine_FESC-1024x724

A finals de 2020 L’Apòstrof, cooperativa de comunicació sòcia de Labcoop, va decidir emprendre un camí cap a la transició ecosocial, un paradigma que aborda la problemàtica de la situació d’emergència climàtica i ecològica. Per avançar en aquest aspecte, les sòcies van decidir donar suport dins de la cooperativa a iniciatives individuals i col·lectives per decréixer i per aprendre a viure en millors condicions, sense saquejar el planeta i de manera digna: “Ser comunitat cooperativa en transició implica posar-nos voluntàriament una sèrie de compromisos de canvi en àmbits com l’energia, l’alimentació, la mobilitat, les compres i proveïdors…com a empresa i com a persones”, expliquen des de la cooperativa.

D’aquesta lluita compartida n’ha sortit un decàleg que podeu visitar al seu web, amb deu punts que han convertit en una peça comunicativa en forma de fanzine perquè altres entitats de l’economia social i solidària puguin inspirar-se en aquesta pràctica, i ajudar així a multiplicar l’impacte per formar part de la comunitat cooperativa en transició.

A més, des de L’Apòstrof organitzen un cicle de tres xerrades d’autoformació, la primera de les quals ja es va celebrar fa unes setmanes, per tal que entre totes poguem tenir eines i recursos per construir un futur més sostenible. La pròxima xerrada tindrà lloc el 17 de gener a les 11.30h a la sala Polivalent de Casp, 43.