El Fondo Dalia donarà suport a 19 iniciatives feministes de l’ESS

DALIA

El Fondo Dalia, liderat per Calala Fondo de Mujeres i impulsat per diverses entitats socials entre les quals es troba Labcoop, ja està en marxa. Aquesta iniciativa neix per recaptar fons i donar suport a organitzacions de l’economia social i solidària (ESS) liderades per dones arreu de l’Estat i que es troben en risc de desaparèixer a causa de les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia.

En aquesta primera convocatòria, el Fondo Dalia donarà suport a 19 projectes feministes de l’ESS amb un total de 79.500€. Les organitzacions rebran entre 3.000 i 5.500 euros que els permetran seguir impulsant la seva tasca, tot enfortint la seva estructura. Els projectes escollits “aporten un valor incalculable per a la transformació social en àrees com les noves tecnologies, les cures, la formació i l’atenció i acompanyament a persones que han patit violència masclista”, tal com expliquen des de l’associació Calala.

Les organitzacions beneficiades es troben a Andalusia, Aragó, Catalunya, Madrid i València i són les següents:  Asociación Mujeres SupervivientesRizoma Fulles i Arrels SCCLOtra EscuelaSomos másAbogadas, Sociedad Cooperativa AndaluzaLa Comala S. COOPIACTA Sociojurídica SCCLPKuidamor S. COOPAssociació Petit Molinet – Criança ComunitàriaMés que CuresAssociació educativa i cultural Formes La TrocaPunto de luzMujeres con vozCustomizando. COOPEvalabL’Ortiga COOP SCCLMetzineres SCCLLa Raposa del Poble Sec SCCL i Cooperativa Dabne Tecnologías de la Información. D’aquestes, 10 rebran un acompanyament per part de Labcoop i Otro Tiempo.

El projecte s’ha anat consolidant des de fa més d’un any, amb l’aval d’una xarxa de 50 organitzacions i cooperatives feministes. Una de les tasques realitzades en el marc del Fondo Dalia és una enquesta sobre la situació actual de les organitzacions de dones, de la qual s’extreu que un 61% de les organitzacions de dones reconeix haver tingut menys ingressos en el 2020 degut a la pandèmia. També destaquem que el 41% de les organtizacions enquestades (un total de 75 entitats de tot l’Estat) no tenen ingressos garantits pel 2022.  Podeu llegir els resultats de l’estudi en aquest enllaç.