Es presenta Diomcoop, la cooperativa que empodera els antics manters

diomcoop

Aquesta cooperativa de venda, comerç i serveis ha nascut per ajudar els exmanters a canviar la manta per una feina legalitzada de venda a paradetes de mercats i fires.

“És necessari canviar la mirada de la societat i mostrar que rere la manta hi ha valors, potencialitats i molta dignitat”, afirma Ndeye Fatou Mbaye, presidenta de Diomcoop. La cooperativa, actualment integrada per 15 persones tot i que preveu créixer fins assolir 30 sòcies, ofereix un arrelament comunitari i contribueix a l’acollida de persones en situació de vulnerabilitat. Les sòcies pertanyen a la comunitat subsahariana de Barcelona i tenen perfils, competències i expectatives diverses.

Diomcoop vendrà productes de comerç just, artesanies locals, complements i joieria, entre altres articles. De fet, les sòcies ja tenen emparaulades 234 paradetes en diferents mercats i fires al carrer a Barcelona i se’ls podrà veure, per exemple, al mercat Fleedonia, al Flea Market o al Mercat de Segona Mà de Sants.

Diomcoop no és un projecte aïllat, sinó que forma part dels plans d’ocupació que l’Ajuntament té en marxa per inserir socialment i laboralment membres del col·lectiu de manters. A més d’oferir alternatives socials i laborals, la cooperativa permetrà regularitzar la situació dels seus integrants i obtenir un permís de residència gràcies a la realització d’una activitat econòmica.