Tens entre 18 i 29 anys i estàs a l’atur? Cooperativitza’t!

COOPERATIVITZA'T_1

Una de les línies que més ens agrada treballar a Labcoop és la que vincula emprenedoria social i joves. Ho hem fet anteriorment a través de programes com UniversitàriESS o Cooperativa de Joves i ara tornem a fer-ho amb la segona edició de Cooperativitza’t, una iniciativa que neix del projecte europeu SocialNEET i de l’Ajuntament de Mataró i que té per objectiu combatre la desocupació juvenil a través de l’economia social i solidària.

El programa es realitzarà al Cafè de Mar de Mataró, epicentre de diverses iniciatives en relació amb l’economia social i solidària d’aquesta ciutat, i s’adreça a persones d’entre 18 i 29 anys que actualment es trobin en situació d’atur i que tinguin inquietud per explorar i conèixer altres maneres de treballar que contribueixen a la transformació positiva del territori. Durant el curs, que és 100% subvencionat, les participants viuran en primera persona tot el procés de creació i gestió d’una cooperativa fictícia, amb l’acompanyament de professionals de Labcoop que abordaran temàtiques com la dimensió relacional dels projectes; els valors i principis del cooperativisme; la construcció d’una cooperativa, amb els seus estatuts i règim intern; la dimensió econòmica (canvas social, estudi de mercat, creació d’un pla de promoció…); així com aspectes bàsics de la comunicació d’un projecte: com generar la identitat corporativa d’una cooperativa o com fer un pla de comunicació i una campanya. A més, durant el curs s’organitzen visites a projectes o entorns cooperatius i comunitaris i, finalment, les participants crearan i gestionaran la nova cooperativa, posant en pràctica tot el que hauran après durant la fase formativa. 

Una de les visites de l'anterior edició de Cooperativitza't
Una de les visites de l’anterior edició de Cooperativitza’t

Enguany, les sessions tindran lloc del 27 de setembre al 17 de desembre. Tots els dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13 hores al Café del Mar.

Si voleu saber-ne més, consulteu el programa i  no us perdeu les properes sessions informatives:

Sessió informativa 1 de juliol de 10 a 11h al Centre Cívic Cabot i Barba

Sessió informativa 14 de setembre de 10:00-11:00h al Cafè de Mar.