Ja són aquí els Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives

targeto-tallersvirtuals_2022_1

Cada vegada són més les persones que decideixen apostar pel model cooperatiu a l’hora d’endegar projectes o que tenen interès a entendre com funciona aquesta fórmula viable i transformadora que es basa en la cooperació i els valors socials i s’emmarca en l’economia social i solidària.

Si tu també vols conèixer de prop el model cooperativista o t’interessa descobrir eines i recursos per desenvolupar o fer créixer un projecte propi, no deixis escapar aquesta oportunitat: arriba la setena edició dels Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives, una formació modular dinamitzada i executada per les sòcies de Labcoop i que està promogut i finançat pel Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball

Es tracta d’uns tallers en línia i subvencionats que es basen en una metodologia pràctica i aplicada, amb exemples reals del món cooperativista i on coneixeràs casos i experiències inspiradores. Els continguts s’estructuren en 12mòduls o unitats que pots cursar de manera completa o bé triar-ne només els que més t’interessin.

Enguany, la formació comença el 19 d’abril i tindràs temps fins al 25 de setembre per acabar els mòduls als que t’inscriguis. Comptaràs amb materials descarregables i vídeos de les docents i també podràs comptar amb suport personalitzat a través de les tutories.

Objectius i novetats

Alguns dels objectius específics de la formació són:

  • Mostrar les oportunitats i potencialitats de les cooperatives i de les entitats d’ESS, des de l’impacte que tenen en les dimensions individual/personal, grupal/col·lectiva, comunitària/social.
  • Aprofundir en els fonaments conceptuals sobre els quals se sustenten els diferents models cooperatius i les entitats d’ESS.
  • Facilitar eines concretes per a la posada en marxa, el creixement i la gestió d’una cooperativa o entitat.
  • Oferir recursos pràctics en el moment i el procés de constitució i en el moment de creixement.
  • Presentar elements claus per a la viabilitat i sostenibilitat del projecte.
  • Donar a conèixer experiències cooperatives concretes a través de l’estudi de casos.

Amb la voluntat d’anar ampliant l’oferta formativa, enguany també es presenta una nova unitat dedicada a les finances ètiques, solidàries i cooperatives, que se suma als dos mòduls nous que es van presentar a l’edició passada: el cooperativisme de plataforma i el consum responsable i la transició ecosocial.

A qui s’adreça?

No tens clar si aquest curs és per a tu? La formació està pensada per a tothom qui tingui interès a conèixer el model cooperatiu i aproximar-se a l’economia social i solidària, i s’adreça especialment a professionals de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius; persones que assessoren en la creació d’empreses i ocupació; persones emprenedores que volen posar en marxa algun projecte de treball en forma de cooperativa; professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius que  treballen possibilitats d’ocupació futura dels alumnes; així com persones sòcies de cooperatives que tinguin interès a formar-se en eines i recursos per al creixement i la gestió de la seva cooperativa.

Sessions al territori

Per tal de presentar el programa, es realitzaran tres sessions presencials i una de virtual. Començarem el dimecres 30 de març amb doble sessió, una de presencial a les 17 h a La Qperativa (Ripoll) i una altra de virtual a les 17h30′ en col·laboració amb l’ACAPA; la tercera sessió es celebrarà a la seu de Ponent Coopera (Lleida) el dijous 31 de març a les 18 h i la darrera tindrà lloc a FabLab Amposta el dijous 7 d’abril a les 11 h30′. En totes quatre trobades, a més d’explicar el funcionament dels Tallers, es parlarà sobre l’economia social a Catalunya i es presentaran els Ateneu Cooperatius dels quatre territoris.

Si t’animes a descobrir una forma de crear i desenvolupar projectes des de la col·laboració i la cooperació i que contribueix a la transformación social, ara és el moment! Inscriu-te a través d’aquest enllaç.