Finalitza amb èxit una nova edició de Dones amb Talent

DONES AMB TALENT_2022

Punt final a la cinquena edició de Dones amb Talent, una formació impulsada per l’Ajuntament de Montornès del Vallès i impartida per Labcoop que s’adreça a dones del municipi amb l’objectiu d’empoderar-les a l’hora de tirar endavant els seus projectes d’emprenedoria social i feminista. Aquests projectes solen estar en una fase molt embrionària quan comença el curs i, a mesura que anem avançant en les sessions, van prenent una forma més concreta.

En aquesta edició han participat sis dones que han desenvolupat projectes vinculats a diversos sectors: una empresa de venda de productes de neteja ecològics; una botiga d’alimentació sostenible; una plataforma per oferir suport digital a qui més ho necessita; una entitat lúdica per a infants neurodivergents; una associació per dignificar el treball de les cuidadores i una promotora d’espectacles culturals i activitats lúdiques adaptades a nens i nenes amb discapacitat o amb dificultats d’atenció.

Durant el curs, les dones han rebut més de 50 sessions, incloent-hi formació, tutories i visites a experiències inspiradores. En les sessions formatives s’han treballat les dimensions relacional, tècnica, econòmica, societària i comunicativa i, en aquesta edició, també s’han fet unes sessions inicials sobre feminisme i emprenedoria. Les visites s’han fet al bar vegà i llibreria feminista La Raposa, a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, a l’Sputnik Gastrobar de Montornès i a l’Espai Nacre, una cooperativa de psicologia a Granollers.

Les participants fan una bona valoració del programa, posant especial focus en el contingut, horaris i espai (les sessions es realitzen al Casal de Cultura de Montornès), a més de la puntualitat i el compromís del grup. Destaquen també que el curs els ha permès aterrar el projecte i donar-li forma. El darrer dia del programa, les dones van presentar els seus projectes en una trobada on també van assistir participants d’altres edicions. Ara s’està cuinant la idea de crear una associació amb totes les dones que han passat pel programa, un projecte futur que s’està treballant amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Per part de totes les sòcies de Labcoop, ha estat un plaer ser a prop d’aquestes persones i acompanyar-les en la seva aventura emprenedora. Molt aviat us donarem notícies sobre pròximes edicions de Dones amb Talent!