Guanyadores del concurs d’emprenedoria i ESS de Sant Cugat

premis sant cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha posat en marxa un concurs d’economia social per acompanyar idees emprenedores amb impacte social i, d’aquesta manera, enfortir el teixit productiu i econòmic tot impulsant iniciatives de l’economia social.

Labcoop hem participat en aquesta proposta encarregant-nos dels diferents acompanyaments als projectes que s’han presentat al concurs, un total de vuit iniciatives cugatenques amb fins socials que han estat escollides per la comissió de selecció i seguiment de l’Ajuntament. En primer lloc s’ha fet una acollida de cada projecte per tal de realitzar-ne una diagnosi i, tot seguit, hem realitzat més de 15 hores de sessions d’acompanyament personalitzat a cada projecte, en alguns dels àmbits amb què normalment treballem des de Labcoop: comercial i comunicatiu, econòmic-financer i d’impacte social i mediambiental.

En una segona fase, s’han triat quatre projectes guanyadors del concurs d’emprenedoria i economia social i solidària 2022, una selecció que s’ha fet tenint en compte els informes elaborats per Labcoop i també la presentació final per part dels projectes finalistes davant la comissió de selecció i seguiment. A continuació, us presentem els quatre projectes guanyadors:

  •  ArqBagLa Ciranda: Es tracta d’un projecte d’intercooperació entre La Ciranda (projecte per l’acompanyament respectuós de les sexualitats d’infants, joves i persones adultes) i Arqbag (cooperativa d’arquitectura, experta en bioconstrucció, participació i eficiència energètica) que neix amb l’objectiu de millorar els lavabos dels centres educatius amb perspectiva ecofeminista i interseccional.
  • BikeLògic: És una cooperativa de treball especialitzada en mobilitat i logística urbana a Sant Cugat. Ofereix servei de missatgeria/logística, venda i lloguer de bicicletes de càrrega i remolcs i consultoria i acompanyament a empreses, organitzacions i entitats públiques/privades en l’àmbit de la mobilitat alternativa.
  • Adaptical: És una empresa que vol personalitzar l’educació a les necessitats de cada estudiant i impactar directament en l’ODS 4. Tot això aplicant intel·ligència artificial a l’educació.
  •  La Sembra: És una agència de comunicació amb mirada social: fan assessoria, acompanyament i formació en comunicació. Intenten aportar una metodologia i valor a les organitzacions.

L’entrega dels premis de 5.000 € per projecte s’ha realitzat el 20 de desembre al Casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès. Enhorabona a totes!