Apunta’t a la nova edició dels Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives

tv

La formació comença el 8 de maig i les places ja estan obertes!

Un any més, i amb aquesta ja van 8 edicions, Labcoop impartim els Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives, un programa formatiu sobre economia social i solidària i cooperativisme finançat pel programa d’Economia Social i, per tant, gratuït per a l’alumnat.

I de què parlem, quan parlem de cooperativisme? De manera molt resumida, podem dir que el model cooperatiu és una fórmula viable i transformadora per emprendre i fer crèixer projectes des de la col·laboració. Un model que posa en el centre les persones i es basa en la cooperació i els valors socials.

El 8 de maig comencem aquests tallers en línia que aposten per una metodologia pràctica i aplicada, amb casos inspiradors del món cooperativista i impartits per professionals de Labcoop (incloent sòcies de Calidoscoop, Etcèteres, l’Apòstrof i iLabso) que compten amb una àmplia trajectòria i expertessa en economia social i solidària. I el millor de tot? Podràs cursar-los al teu ritme, ja sigui fent el curs complet, escollint un itinerari preestablert o bé triant d’entre 14 unitats només les que més t’interessin. A més, comptaràs amb espais de debat i tutories personalitzades.

A qui s’adreça?

A tothom qui vulgui descobrir el model cooperatiu o vulguin ampliar els seus coneixements sobre aquest. Entre altres, interessarà especialment a

 • Professionals i personal tècnic assessor de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius
 • Persones que treballen assessorant en la creació d’empreses i ocupació amb interès en la forma cooperativa
 • Emprenedores interessades en l’organització dels seus projectes socioeconòmics en forma de cooperativa
 • Professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius que imparteixen el mòdul d’economia i emprenedoria i treballen possibilitats d’ocupació futura dels alumnes.
 • Professionals i autònoms que valorin l’opció cooperativa com a possible via per donar forma a espais de cooperació amb altres.
 • Persones sòcies de cooperatives que necessitin eines i recursos per al creixement i la gestió del seu projecte

Quin és el contingut del curs?

Aquesta formació té com a objectius oferir una introducció al món cooperatiu, així com l’enfortiment de projectes ja existents. A més de presentar els elements clau que defineixen les cooperatives i de mostrar les oportunitats i potencialitats d’aquest model, es faciliten eines i recursos de gestió cooperativa i de reflexió per al creixement d’empreses cooperatives. Els tallers permeten un apropament a conceptes com ara

 • Introducció al cooperativisme. Tipus i classes de cooperatives
 • Què cal saber sobre les cooperatives? (Valors, marc lecal, sòcies, òrgans de govern, règims econòmic i fiscal…)
 • Quins tipus de cooperatives hi ha i quines són les seves característiques (de treball associat; de consumidores i usuàries; i de serveis)
 • Aspectes clau de la posada en marxa i la gestió d’un projecte cooperatiu
 • Procés de constitució de la cooperativa. Amb els estudis de tres nous casos inspiradors que ens permetran conèixer una comunitat energètica (Tarsos, SCCL), un cas d’habitatge cooperatiu amb perspectiva feminista (La Renegà, CCCL) i un cas de transformació de mercantil a cooperativa (Compcal Talaia, SCCL)
 • L’estratègia empresarial de la cooperativa
 • Treball i gestió d’equips, governança compartida
 • Intercooperació: orígens, criteris i formes jurídiques
 • El cooperativisme de plataforma
 • El consum responsable i la transició ecosocial
 • Finançament ètic, solidari i cooperatiu
 • Com avaluar l’impacte social i mediambiental de les organitzacions
 • El cooperativisme com a eina d’inclusió

Si tu també vols conèixer de prop el model cooperatiu o tenir una visió més àmplia sobre l’economia social i solidària, inscriu-te ara als Tallers de creació, desenvolupament i gestió de cooperatives.